I vy můžete vyrábět lahůdkové klobásy

Milovníci masa zbystřete! Kdy naposledy jste jedli šťavnatou lehce pikantní klobásku z grilu a zapíjeli ji lahodným zlatavým mokem? Že se vám to už dlouho nestalo? V tom případě není nic jednoduššího, než si klobásy vyrobit sám!

Během posledních let se zvýšila u restaurací i rychlého občerstvení obliba používat slovo „domácí“. Ještě ani neotevřete dveře do hospody a už víte, že vše je zaručeně domácí nebo babiččino. Zákazník přitom sám nejlíp pozná, jestli vámi připravené pokrmy jsou poctivé. Pivo si ve své hospodě stěží uvaříte, ale vyrobit si klobásy, za které vám lidé budou trhat ruce, můžete ještě dnes. Plničky klobás jsou jednoduché mechanické stroje, na kterých můžete postavit svůj kulinářský byznys.

Ruční práce se cení

Na chuti jídla je nedocenitelná právě ruční výroba. Kuchař, který miluje jídlo, ví, jak má správná klobása chutnat. Masové směsi můžou být vepřové, drůbeží i hovězí. Nastavíte si pikantnost, přidáte bylinky, trochu tajného koření a klobása, jakou svět neviděl, je hotová. Kontaktní gril ji hezky propeče. Pokrm doladíte čerstvým chlebem, křenem a samozřejmě vlastními dipy. Věřte mi, klobásové menu bude mít úspěch!

Na grilu si dejte záležet!

Výběr grilu nepodceňujte. Investice do něj se vám brzy vrátí. Gril bude v provozu maximálně vytížen. Vybírat můžete z teflonových i sklokeramických povrchů. V kontaktním grilu rozpečete vše od baget přes zeleninu až po maso. Gril vám zaručí rychlou kuchyni.

Nezapomínejte na chladivé osvěžení

K dobrému jídlu patří ještě lepší pití. Ne všichni mají v oblibě pivo, proto myslete i na jiné alkoholické a nealkoholické nápoje. Stejně jako u jídla, tak i u pití je rozhodující teplota, i když tentokrát směrem dolů. Snažte se podávat nápoje vždy správně nachlazené, velkou pomocí v provozu jsou výrobníky ledu. Trendy ovocné limonády bez ledu nepodávejte. Většina zákazníků vyžaduje například colu podávanou zásadně s ledem a plátkem citrónu i během zimních měsíců. A nakonec jsou tu milované míchané drinky. Pokud nabízíte třeba jen mojito, cuba libre nebo spritz, bez ledovače se neobejdete.